Η εταιρία

Η αρχή έγινε το 1964 από τον Χιώτη Νικόλαο του Ιωάννου (πατέρα), όταν ίδρυσε ατομική επιχείρηση με αντικείμενο ηλεκτρολογικά έργα και με ακτίνα δράσης όλη τη Λακωνία. Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πορεία 30 ετών του ιδρυτή της στον χώρο των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων οικιών, βιοτεχνιών, και αντλητικών, στην εταιρία εισήλθε το 1994 ο υιός του Νικόλαου, ο Κυριάκος, ο οποίος έδωσε νέα δυναμική, προχωρώντας μάλιστα στη δημιουργία επιτυχημένων τμημάτων δράσης.

Στην «ΗΛΕΚΤΡΑΠΟΘΗΚΗ Λακωνίας Κυριάκος Χιώτης» δώσαμε μεγάλη βαρύτητα  στην διαχείριση των ελαιοτριβείων και μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια καταφέραμε να έχουμε ίσως την καλύτερη διαχείριση ενός ελαιοτριβείου στην Ελλάδα. Αποκορύφωμα της προσπάθειας αυτής ήταν η δημιουργία απόλυτα αυτοματοποιημένου ρεπάσο και γραμμής ελαιοτριβείου χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία χειριστή.

Βρισκόμαστε στον Βλαχιώτη Λακωνίας, 43 χλμ. νότια της Σπάρτης, και σε απόσταση 18 χλμ. από το Γύθειο, 20  χλμ. από τους Μολάους και 45 χλμ. από την Μονεμβάσια. Η γεωστρατηγική μας θέση, στο κέντρο δηλαδή της Λακωνίας, αποτελεί το συγκριτικό μας  πλεονέκτημα, καθώς όλες οι περιοχές του νομού απέχουν περίπου μία ώρα.

Το 1998 στο δυναμικό μας εντάσσονται ως εξωτερικοί συνεργάτες οι:

Κουφάκος Μιχάλης, τελειόφοιτος ΤΕΙ Πάτρας
Χριστόφιλος Ιωάννης, πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος
Τουρλούπης Νικόλαος πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή και ευέλικτη ομάδα δράσης που προσφέρει τις υπηρεσίες της και εκτός Λακωνίας.

Συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν τα παρακάτω τμήματα :

Κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις
Εφαρμογή και εγκατάσταση κινητήρων αντλιών
Εφαρμογές ειδικών αυτοματισμών – πίνακες
Συστήματα εξοικονόμησης ενεργείας
Συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης
Κτιριακές εφαρμογές instabus siemens (knx)
Εφαρμογές ζύγισης
Κλιματισμός

Συνεργασίες